Το νησι της Ροδου

Το νησί του θεού ήλιου, που φιλοξένησε ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, τον Κολοσσό, με την αρχαία ιστορία που μαρτυρούν οι τρεις αρχαίες πόλεις της, τη μεσαιωνική αύρα αλλά και τη σύγχρονη ζωντάνια. Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο από τα Δωδεκάνησα και το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Ένας τόπος ευλογημένος με την ηλιοφάνεια να φτάνει εδώ και τις 360 μέρες το χρόνο γεμάτος πανέμορφες παραλίες, ιστορικά αξιοθέατα και καταπράσινα βουνά. Η Ρόδος δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη της χωρίς να τον γεμίσει με όμορφες εικόνες, δυνατά συναισθήματα και αξέχαστες εμπειρίες.

Μετά την πόλη και τις κοντινές παραλίες στη Ρόδο αξίζει να επισκεφθείτε τη Λίνδο, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο νησί. Μνημεία όπως η αρχαία Ακρόπολη, στοιχεία από το Μεσαίωνα, συνυπάρχουν σε μια καλοοργανωμένη παραλία με ταβερνάκια, καφέ και μπαρ γεμάτα νησιώτικο «αέρα» και χρώμα.

Άλλες περιοχές που μπορείτε να περάσετε τις ώρες των διακοπών σας είναι η Αφάντου, χτισμένη ανάμεσα σε τρεις λόφους, η Κάμειρος με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τα Κολύμπια με τους δύο κολπίσκους και τις όμορφες παραλίες και η Ιαλυσός, μια παραλία 10 χλμ που είναι αγαπημένη των wind surfers. Μη χάσετε το Πρασονήσι μια παραλία με εξωτικά χρώματα και πεντακάθαρη θάλασσα. Από τα χωριά της ενδοχώρας ξεχωρίζουν η Παστίδα, οι Καλυθιές, η Ψίνθος, ο  Έμπωνας, που είναι χτισμένος στο ψηλότερο σημείο της Ρόδου και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.