Παλια & Νεα Πολη της Ροδου

Παλια & Νεα Πολη της Ροδου
Παλια & Νεα Πολη της Ροδου
Παλια & Νεα Πολη της Ροδου
Παλια & Νεα Πολη της Ροδου
Παλια & Νεα Πολη της Ροδου

Το κορυφαίο αξιοθέατο του νησιού της Ρόδου είναι η παλιά, μεσαιωνική της πόλη. Ξεκινώντας από το λιμάνι ή κάποια από τις γύρω περιοχές περάστε μία από τις εννιά επιβλητικές πύλες της που στέκουν αγέρωχες και μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή γεμάτη θρύλους, μύθους και ιστορίες.

Μια πόλη προστατευμένη από την UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς χτισμένη από τους Ιππότες του τάγματος των Ιωαννιτών, η παλιά πόλη της Ρόδου σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Περπατήστε στην οδό των Ιπποτών, στη Σωκράτους με τα εμπορικά καταστήματα αλλά και σε όλα τα στενά της παλιάς πόλης που καταλήγουν σε κάποιο αξιοθέατο, όπως το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή τα Λουτρά. Η παλιά πόλη της Ρόδου μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι με ιππότες και βασιλοπούλες που θαρρείς ότι ακόμα ζουν πίσω από τις ξύλινες πόρτες και τα παράθυρά της. Σήμερα η παλιά πόλη της Ρόδου είναι ολοζώντανη. Γεμάτη με εστιατόρια, καφέ, μπαρ και εμπορικά καταστήματα συνδυάζει με τρόπο αυθεντικό το χθες με το σήμερα και σίγουρα μία μόνο βόλτα στα στενά της δεν είναι αρκετή.

Η καινούργια πόλη της Ρόδου αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο των Δωδεκανήσων. Στο Μανδράκι δεσπόζουν κτίρια εξαιρετικής Ιταλικής αρχιτεκτονικής που παντρεύουν την ανατολή με τη δύση, όπως το διοικητήριο, το καζίνο που μαζί με τα ελάφια στην είσοδο του παλιού λιμανιού δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, ενώ τα ερείπια της αρχαίας πόλης στο λόφο του Μόντε Σμιθ θυμίζουν την διαχρονική παρουσία και τη σπουδαιότητα της Ρόδου στην ιστορία.